İç döküntüleri, can sıkıntıları, dedikodular, filmler, oyunlar, moda, ünlüler, politika, magazin, özel hayat, kadın hakları ve canım ne çekerse..

3 Aralık 2010 Cuma

Çocuğunu Öldüren Baba

Duymuşsunuzdur muhakkak, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 9 yaşındaki kızını döverek öldüren babanın haberini. Adam eşiyle boşanma arifesinde, kadın Mardin'e gitmiş çoluğu çocuğu boşanacağı adama bırakıp, 9 yaşındaki Emine de annesini özlediğini söylüyor, adam da sinirlenip döverek çocuğunu öldürüyor. Böyle bir trajedi bu. Adam için zaten söylenecek söz yok. Ama sen ne biçim annesin de kocanın şiddet gösterdiğini iddia ederek boşanmaya kalkıyorsun, sonra da tası tarağı toplayıp, çocukları bırakıp başka memlekete gidiyorsun! Bu nasıl bir vicdan? Nasıl bir annelik? Yemin ediyorum hayvanlarda bile daha fazla annelik iç güdüsü var! Yavru köpeğin yanına yaklaştığında anne köpek arkadan hırlamaya başlıyor. Sen nasıl çocuğunu bırakır gidersin, hele ki kız çocuğu!


Her zaman söylüyorum, anne-baba olmak için bir çeşit kurs verilsin, sertifika verilsin, alamayan çocuk yapamasın bu ülkede. Google'a "baba dayağı öldürdü" yazınca 96300 sonuç çıkıyor! Yeter artık önlensin bunlar. Aya gidiyoruz yahu, oturup 2 saat kafa yorsanız bunun bir çaresini bulursunuz o kadar zor değil. Caydırıcı cezalar verilsin mesela. İbret olsun, televizyonda internette dönsün hatta videoları. Psikopat falan değilim. Sadece anne-babaların çocuklarına bu şekilde davranmalarını hazmedemiyorum. Üstelik çocuk sahibi olabilmek için o kadar çok uğraşan, sabırla bekleyen, para ve zaman harcayan sevgi dolu insanları gördüğüm zaman kahroluyorum. 15 yaşında velet, hamile kalıp tuvalette doğuruyor, göbek bağını kendi kesip tuvalet camından apartman boşluğuna atıyor bebeğini bu ülkede. Ah elime bir verseler nasıl döverim evire çevire! Çok sinirlendim sabah sabah çooook!

6 yorum:

  1. Keşke bu durumları engellemenin bir yolu olsa. Keşke durun ne yapıyorsunuz diyebilsek.
    Keşke çoğu insan hayata dar bakmasa. Yazdıklarının psikopatlıkla bir alakası yok bence sana katılıyorum.Doğurmakla anne baba olunmuyor sadece. Çocuk esirgeme kurumlarında milyonlarca çocuk anne babasız,evsiz barksız onları görünce o kadar çok üzülüyorum ki ya da sokakta yaşamak için mücadele veren çöp toplayan çocuklar onların suçu ne onlar böyle hayatı yaşamak zorunda mı. Ben okula giderken niçin onlar sokakta çöp toplasın ya da neden dilencilik yapsınlar.İşte çoğu zaman insanları ve hayatı anlamakta zorluk çekiyorum..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel ifade etmişsin, aynen katılıyorum yazdıklarına.

    YanıtlaSil
  3. http://mefkuremiz.blogspot.com/2010/12/bir-anne-bir-bebek-bir-de-kedicik.html#comments

    Kahve içmeye bekliyorum. Yanında da türkslokumu var. Hem de damla sakızlısından.

    YanıtlaSil
  4. Mimledim ki ben seni... =|

    YanıtlaSil
  5. Yaa ne iğrenç olaylar oluyor, ne biçim anne babalar, ne biçim insanlar var ya... :/
    Sonumuz hayır olsa bari...

    YanıtlaSil